Қызықты

Джоан Баез өмірбаяны

Джоан Баез өмірбаяны

Баез өзінің сопрано даусымен, әуесқой әндерімен және ұзын қара шашымен мансабының басында - оны 1968 жылы кескенге дейін танымал болды.

Джоан Баез өмірбаяны

Джоан Баез 1941 жылы 9 қаңтарда, Нью-Йорк штатында, Staten Island-да дүниеге келген. Оның әкесі Альберт Баез Мексикада дүниеге келген физик болған, ал анасы шотланд және ағылшын тектес болған. Ол Нью-Йорк пен Калифорнияда туып, әкесі Массачусетс қаласындағы профессорлық-оқытушылық құрамды қабылдаған кезде ол Бостон университетіне барып, Бостон мен Кембридждегі кофеханалар мен кішігірім клубтарда, кейіннен Нью-Йорк қаласындағы Гринвич ауылында ән айта бастады. Боб Гибсон оны 1959 жылы Ньюпорт фольклорлық фестиваліне шақырды; ол 1960 жылы Ньюпортта қайтадан пайда болды.

Халық музыкасын насихаттаумен танымал Vanguard Records компаниясы Баезге қол қойып, 1960 жылы оның алғашқы альбомына қол қойды.Джоан Баез, шықты. Ол 1961 жылы Калифорнияға көшіп келді. Екінші альбомы, 2-том, бұл оның алғашқы коммерциялық жетістігі болды. Оның алғашқы үш альбомы дәстүрлі халық балладаларына арналған. Оның төртінші альбомы, Концертте, 2 бөлімқазіргі халықтық музыка мен наразылық әндеріне көше бастады. Ол ескі Інжіл әнінің эволюциясы ретінде азаматтық құқықтың гимніне айналған «Біз жеңеміз» альбомына енген.

1960 жылдардағы Баез

Баез Боб Диланмен 1961 жылы сәуірде Гринвич ауылында кездесті. Ол онымен мезгіл-мезгіл бірге өнер көрсетті және 1963-1965 жылдар аралығында онымен көп уақытты өткізді. Оның Диланның «Екі рет ойланба» әндерінің кавері оған өзін-өзі тануға көмектесті.

Мексикалық мұрасы мен ерекшеліктеріне байланысты өзінің балалық шағында нәсілдік сюжеттер мен дискриминацияға ұшыраған Джоан Баез өзінің мансабының басында түрлі әлеуметтік себептерге, соның ішінде азаматтық құқықтар мен зорлық-зомбылыққа қатысты болды. Ол кейде наразылықтары үшін түрмеге отыратын. 1965 жылы Калифорнияда орналасқан Зорлық-зомбылықты зерттеу институтын құрды. Квакер ретінде ол әскери шығындарды төлеуге барады деп сенетін табыс салығының бір бөлігін төлеуден бас тартты. Ол кез-келген бөлінген орындарда ойнаудан бас тартты, яғни ол Оңтүстікті аралап жүргенде тек қара колледждерде ойнады.

Джоан Баез Леонард Коэннің («Сюзанна»), Саймон мен Гарфункельдің, Леннон мен Маккартнидің «Битлздің» («Елестетіп көріңіз») әндерін қоса алғанда, 1960 жылдары танымал әндердің көпшілігін жазды. Ол алты альбомын Нашвиллде 1968 жылдан бастап жазды. Оның барлық әндері 1969 ж Қазір кез-келген күн, екі рекордты жиынтығын Боб Дилан құрастырған. Оның «Джо Хилл» нұсқасы Бір күн бір уақытта бұл әуенді көпшіліктің назарына жеткізуге көмектесті. Ол сонымен қатар ел ән жазушыларының әндерін, оның ішінде Уилли Нельсон мен Хойт Актонды да қамтыды.

1967 жылы Американдық революцияның қыздары Джоан Баездің Конституциялық залда өнер көрсетуге рұқсат беруден бас тартты, бұл олардың әйгілі Мариан Андерсоннан бас тартуымен байланысты болды. Мариан Андерсон сияқты Баездің концерті де сауда орталығына ауыстырылды: Баез Вашингтон монументінде өнер көрсетті және 30 000-ды алды. Сол жылы Аль Капп өзінің «Ли'л Абнер» комедиясында «Джоани Фони» рөлінде ойнады. «Ли'л Абнер» - Сэди Хоукинс кейіпкерінің басты шабыты, ер адамдардан оны сұрауды күтудің орнына сұрайтын күшті әйел.

1970 жылдардағы Баез

Джоан Баез вьетнамдық наразылық акциясына қатысушы Дэвид Харриске 1968 жылы үйленді және ол олардың үйленген жылдарының көбінде түрмеде отырды. Олар 1973 жылы Габриэль Эрлдің бір баласы болғаннан кейін ажырасқан. 1970 жылы ол концертте 13 әннен тұратын «Сол сәтте жүріңіз» деректі фильміне қатысты.

Ол 1972 жылы Солтүстік Вьетнамға жасаған гастрольдері үшін көп сын айтты.

1970 жылдары ол өз музыкасын жаза бастады. Оның «Боббиға» атты еңбегі Боб Диланмен ұзақ қарым-қатынасына арналған. Ол сондай-ақ қарындасы Мими Фаринаның жұмысын жазды. 1972 жылы ол A&M Records компаниясына қол қойды. 1975 жылдан 1976 жылға дейін Джоан Баез Боб Диланның «Rolling Thunder шолуымен» гастрольде болды, нәтижесінде экскурсия туралы деректі фильм пайда болды. Ол тағы екі альбом үшін Portrait Records-қа көшті.

1980 - 2010 жж

1979 жылы Баез Humanitas International құруға көмектесті. Ол 1980 жылдары Польшадағы «Солидарность» қозғалысын қолдай отырып, адам құқығы мен қарқыны үшін сапар жасады. Ол 1985 жылы Amnesty International ұйымына барып, Live Aid концертіне қатысқан.

Ол өзінің өмірбаянын 1987 жылы жариялады Ән айту дауысы, және Алтын сарай деген жаңа белгіге көшті. 1987 жылғы альбом Жақында пацистік әнұран және Мариан Андерсон әйгілі «Інжуді бірге сындырайық» атты тағы бір Інжіл классикасы және Оңтүстік Африканың бостандық күресі туралы екі әні бар.

Ол 1992 жылы Humanitas International-ді өз музыкасына көңіл бөлу үшін жауып тастады, содан кейін жазды Мені артқа қарай ойна (1992) және Қоңырау соғу (1995), тиісінше Virgin және Guardian жазбалары үшін. Мені артқа қарай ойна оған Янис Ян мен Мэри Чапин Карпентер әндері кірді. 1993 жылы Баез Сараевода, содан кейін соғыстың ортасында өнер көрсетті.

Ол 2000-шы жылдардың басында жазуды жалғастырды, ал PBS 2009 жылы американдық магистрлер сегментімен жасаған жұмысына тоқталды.

Джоан Баез әрдайым өте саяси белсенді болған, бірақ ол көбіне партизандық саясаттан алшақтап, 2008 жылы Барак Обаманы қолдаған кезде мемлекеттік қызметке алғашқы кандидатурасын қолдады.

2011 жылы Баез Нью-Йоркте Уолл-стритті басып алу белсенділеріне арналған концерт өткізді.

Дискография

  • 1960: Джоан Баез Воль. 1 (қайталанған 2001)
  • 1961: Джоан Баез Воль. 2 (қайталанған 2001)
  • 1964: Джоан Баез 5 - 2002 бонустық тректері бар нұсқа
  • 1965: қоштасу, Ангелина
  • 1967: Джоан
  • 1969: қазір кез-келген күн: Боб Диланның әндері
  • 1969: Дэвидтің альбомы
  • 1970: алғашқы он жыл
  • 1971: Оны іске қосыңыз
  • 1972: Благодать ...
  • 1972: Көлеңкелерден келіңіз
  • 1974: Gracias a la Vida (міне өмір)
  • 1975: Гауһар мен Руст
  • 1976: Lovesong альбомы
  • 1977: Джоан Баездің ең жақсысы
  • 1979: Адал Бесік жыры
  • 1979: Джоан Баез елінің музыкалық альбомы
  • 1982: Өте ерте Джоан Баез
  • 1984: Баллада кітабы том. 1
  • 1984: Баллада кітабы том. 2
  • 1987: Жақында
  • 1990 ж.: Блоуин
  • 1991 ж.: Қару-жарақ бауырлар
  • 1992: Әйел жыламайды
  • 1992: Мені артқа ойна
  • 1993: Әр кезеңнен
  • 1993: Сирек, жанды және классикалық (бокс)
  • 1995: Қоңыраулар қоңырауы (қысқы мереке және Рождество)
  • 1996: Үлкен хиттер (қайталанды)
  • 1996: Армандар туралы айту
  • 1997: қауіптен айырылды
  • 1998: Баез Диланды әндетеді
  • 1999: ХХ ғасыр шеберлері: Мыңжылдықтар жинағы
  • 1960: Джоан Баез Воль. 1 (қайталанған 2001)
  • 1961: Джоан Баез Воль. 2 (қайталанған 2001)
  • 1964: Джоан Баез 5 - 2002 бонустық тректері бар нұсқа
  • 2003: Үлкен гитарада қараңғы аккорды
  • 2005: Бауырлы әндер
  • 2007: Қоңыраулар қоңырауы (бонустық тректермен қайта шығару)
  • 2008: ертеңгі күн
  • 2011: Халық музыкасының патшайымы

Джоан Баез дәйексөздері

  • «Концерт өз мәнмәтініне айналады, сол жерде тұра алудың әдемі көрінісі бар - мен өзім қалаған нәрсені айта аламын, әндерді өзім қалаған жерге қойып, адамдарға да керемет музыка кешін сыйлаймын деп үміттенемін. ». (1979)
  • «Іс-қимыл - бұл үмітсіздікке қарсы тұру».

Дереккөздер

  • Баез, Джоан. «Және ән айту дауысы». 1987.
  • Баез, Джоан. «Джоан Баездің ән кітабы: P / V / G Folio. «1992.
  • Хадду, Давид. «Оң 4-ші көше: Джоан Баездің, Боб Диланның, Мими Баез Фаринаның және Ричард Фаринаның өмірі мен заманы. »2011.
  • Swanekamp, ​​Джоан. «Гауһар мен тот: Джоан Баез туралы библиография және дискография. «1979.


Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos